ADITHIYA ARCHITECT

home

projects

contact

House in Clapham

Looking at the layout of the ground floor we realised that the clients would gain more if the entire kitchen was moved. The new kitchen was installed in what was originally the dining room. The original Victorian style double doors leading to the existing conservatory at the rear were taken down creating one large open space which then became the family room. To save costs these doors were restored and reused as external doors out into the garden. The conservatory received a new toughened double glazed roof which floods the room with natural light. Walls were knocked through between the now new kitchen and the new dining room giving our clients a far more spacious area with an open plan style kitchen/ family room/ dining room, even allowing the luxury of a utility room and WC at the back of the house, with cleverly hidden white painted flush doors, which merge into the walls. Cream coloured units and black granite worktops were chosen for the kitchen which fit in neatly alongside traditional elements in the house yet also conveying a more contemporary feel at the same time, due to the use of wide drawers as opposed to cupboard doors. The kitchen is now the main focal point in the centre of the house with views to the rear garden that directs the eye to the dining room and creates a social hub, where the family spend much of there time together.


1 2 3 4 5 6